browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ingrediënten

Een lijstje van ingrediënten die wat meer uitleg nodig hebben dan meel en suiker!

 

Dulce de leche
Een romige caramel die wordt gemaakt door gezoete of gecondenseerde melk in te koken tot het carameliseert. Het recept staat straks bij de Argentijnse Alfajores die ik speciaal voor de kroning ga maken!

Gomasio
Een mengsel van (zwart) sesamzaad en zeezout vlokken. Gebruik voor een klein voorraadje 20 gram sesamzaad en 10 gram zout.

Oranjebloesemwater
Aromatisch water dat gemaakt wordt door water en bloemblaadjes van de bittere Sevilla sinaasappel te destilleren. Oranjebloesemwater wordt  gebruikt in de keukens rond de Middellandse Zee. Het is goed verkrijgbaar in Turkse en Marokkaanse winkels.

Rozenwater
Bijzonder geurig water dat gemaakt wordt door water en rozenblaadjes te destilleren. Rozenwater wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. Het is goed verkrijgbaar in Turkse en Marokkaanse winkels.

Semolina
Grof gemalen harde tarwe. Het is te koop in een grove en een fijnere vorm. Het lijkt een beetje op de Nederlandse griesmeel. Griesmeel is ook grof gemalen tarwe, maar dan van zachte tarwe. Het is goed verkrijgbaar in Turkse, Marokkaanse en Italiaanse winkels.

Tarwe, hard of zacht
Er bestaat tarwe met meer of minder gluten. Hoe warmer en droger het klimaat, hoe meer gluten er meestal in de tarwesoorten zit. In Nederland (en vroeger vooral Zeeland) groeit zachte tarwe. Gluten zorgt er voor dat de structuur van het gebak stevig wordt, het houdt bijvoorbeeld ook goed de lucht gevangen tijdens het bakken van brood. Zachte tarwe heeft veel minder gluten en zorgt juist voor een bros resultaat.

This post is also available in: Engels


One Response to Ingrediënten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.