browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rum punch koekje uit Jamaica

Posted by on 3 november, 2013
jackass corn variatie 2

rum punch jackass corn koekje uit Jamaica

In het Caraïbisch gebied dringen ze je in elke bar of strandtent meteen het liefst een flinke pitcher met rum punch op. Het is een stevige cocktail op basis van rum, sinaasappelsap, limoensap, grenadine siroop en kokos. Het vrolijk zoete drankje verdwijnt gemakkelijk naar binnen in de tropische hitte en voor je het weet ben je behoorlijk aangeschoten.  In mijn variatie op het klassieke jackass corn koekje uit Jamaica, het rum punch jackass koekje, gebruikte ik de smaken van de rum punch op een veiligere manier. Het deeg is lekker stevig en goed in allerlei vormen te modelleren. Ik rolde de rum punch jackass koekjes in de vorm van kleine hoorntjes die op de een of ander manier verdacht veel lijken op een ander genotsmiddel waar het eiland bekend om staat.

Rum punch  koekje uit Jamaica

Voor ca. 25 koekjes

135 gram bloem
100 gram suiker
snufje zout
75 gram kokos
rasp van ½ sinaasappel
rasp van ½ limoen
1 flinke theelepel nootmuskaat
1 eetlepel rum
35 milliliter grenadine siroop
ca. 30 milliliter water

Meng de bloem, de suiker, het zout, de kokos en de citrusrasp goed door elkaar.

Rasp er de nootmuskaat boven (of gebruik al geraspte nootmuskaat).

Voeg de siroop en de rum toe en dan beetje bij beetje het water. Het deeg moet net samenkomen maar niet nat en kleverig worden. Laat ca. 10 min. rusten en rol dan heel dun uit tussen 2 vellen bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 °C.

Snijd rechthoekjes van 10 x 5 uit het bakpapier en uit het deeg. Rol een hoorntje van het papier en rol daar het deeg omheen. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg er de koekjes met het bakpapier er nog in met de naad naar beneden op. Bak de koekjes in 8-10 min. licht bruin en knapperig. Laat ze met het bakpapier op het bakblik iets afkoelen. Haal het papier er uit en leg ze dan op een rekje om helemaal koud te worden.

 

This post is also available in: Engels

One Response to Rum punch koekje uit Jamaica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.