browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Queki koekje uit Panama

Posted by on 22 november, 2019
queki koekje uit Panama

Queki koekje uit Panama

Queque, queki of keke, zelfs in Panama zijn ze er niet uit hoe je naam van dit koekje schrijft. Ook heeft elke familie wel een eigen recept voor het queki koekje uit Panama. In sommige recepten vind je alleen kokos en suikerrietstroop (miel de caña) als smaakmakers, in andere recepten vind je bijna alle speculaaskruiden terug. Soms worden queki koekjes uit Panama met eieren gemaakt en zijn ze lichter en luchtiger. Voor mijn versie van dit traditionele Zuid-Amerikaanse koekje koos ik voor een versie zonder ei met een iets compacter resultaat. Bak je deze koekjes kort, dan blijven ze zacht, bak je ze iets langer door dan worden ze lekker knapperig. Ik houd zelf het meest van een lekker knapperig koekje, maar kies zelf je favoriet!


______________________________________________

 

 

Queki koekje uit Panama

voor ± 18 koekjes

225 g bloem
40 g geraspte kokos
flinke snuf zout
¼ tl kaneel
½ tl baksoda
25 g boter, in stukjes
80 ml keukenstroop (+ evt. wat meer)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een ruime kom de bloem met de kokos, zout, kaneel en baksoda.

Wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot er fijne kruimels ontstaan. Meng er de keukenstroop door en vorm tot een soepele bal. Voeg eventueel wat extra stroop toe als het deeg nog kruimelig is. Vorm ± 20 balletjes van het deeg en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze iets plat.

Bak de queki koekjes uit panama in het midden van de oven in 20-25 min. gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

 

 

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.