browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pistache grapefruit koekje

Posted by on 18 juli, 2016
pistache grapefruit koekje 0600 copy

pistache grapefruit koekje

De bittere amandelen in de klassieke amarettikoekjes uit Italië geven een eenvoudig koekje net die extra kick. Bittere amandelen zijn alleen niet voor iedereen gemakkelijk te krijgen en ik bedacht mij dat wat grapefruitrasp misschien ook een lekker bittter effect zou kunnen geven. Voor een mooi kleurtje en een iets fruitiger effect gebruikte ik pistachenoten. Om het af te maken draaide ik mijn pepermolen een paar keer boven het beslag. Het resultaat is een echt lekker volwassen koekje. Houd je minder van pittig, dan kun je natuurlijk altijd de pepermolen in de kast liggen. Ben je niet zo van het bittere, gebruik dan wat sinaasappelrasp. Zelfs zonder grapefruit en peper blijft dit koekje lekker, maar ik houd wel van de combinatie zoet, bitter en pittig. Eet dit pistache grapefruit koekje bij een kopje sterke koffie met een lekker likeurtje als afsluiter van een etentje of als een kleine oppepper bij een gewoon kopje middagthee.

_______________________

 

Pistache grapefruit koekje

Voor ca. 30 koekjes
160 gram pistachenoten
140 suiker
rasp van ½ (biologische) grapefruit
½ theelepel zwarte peper (of meer naar smaak)
2 eiwitten
snufje zout

Bekleed een bakblik met bakpapier. Maal in een keukenmachine de pistachenoten heel fijn met 120 suiker. Meng er de grapefruitrasp en de peper door.

Klop de eiwitten met het zout tot zachte pieken. Voeg er dan al kloppend lepel voor lepel de rest van de suiker bij.

Schep het amandelmengsel door het eiwit en doe in een spuitzak met een kleine ronde spuitmond (ø 13 mm). Houd de spuitmond loodrecht op het bakblik en spuit kleine cirkels op het bakblik. Houd genoeg tussenruimte over. De koekjes rijzen uit. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 min. gaar. Neem uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.