browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mantecadito koekje uit Puerto Rico

Posted by on 2 maart, 2019
Mantecadito koekje uit Puerto Rico

Mantecadito koekje uit Puerto Rico

Het klassieke mantecadito koekje uit Puerto Rico is door de Spanjaarden meegenomen naar dit Caraïbische eiland. De naam komt van het Spaanse woord manteca dat boter betekent. De basis van dit koekje lijkt op de polvoron, dat kruimelige Spaanse kerstkoekje met amandelmeel dat je helemaal wentelt in poedersuiker. Het mantecadito koekje uit Puerto Rico wordt ook traditioneel rond kerst gebakken, maar je maakt het koekje zonder amandelmeel en in het midden wordt meestal een holletje gemaakt waar wat jam in kan. In Puerto Rico is dat vaak een tropische jam van bijvoorbeeld guave of ananas. Maar je kunt dit koekje ook heel goed vullen met een lekkere Hollandse jam van aardbeien of frambozen. Laat deze boterige koekjes nadat je ze hebt gevormd goed koud worden in de koelkast, dan bewaren ze bij het bakken beter hun vorm.

________________________________________

Mantecadito koekje uit Puerto Rico

voor ± 24 koekjes

120 g boter
25 g suiker
½ ei, losgeklopt
rasp van ¼ citroen
¼ tl kaneel
± 250 g bloem
snufje zout
2-3 el jam naar smaak

Klop met de mixer de boter met de suiker licht en romig.

Voeg het ei toe en klop goed door.

Klop er ook het citroenrasp en de kaneel door.

Meng er 225 g bloem en het zout door en vorm tot een soepele bal deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe tot je een zacht deeg hebt dat niet meer plakt

Vorm ± 24 balletjes van het deeg en druk met je duim een holletje in het midden.

Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Vul de holletjes met wat jam. Doe er niet te veel in, dan borrelt het er bij het bakken uit.

Laat de koekjes afgedekt 30 min. in de koelkast rusten en koud worden. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de koekjes in 15-20 min. heel lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Ze zullen nog zacht zijn en worden bij het afkoelen pas bros.

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.