browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Macadamiakoekje met kaneel

Posted by on 4 maart, 2017
macadamiakoekje met kaneel Mtedza malawi

Macadamiakoekje met kaneel

In Malawi worden ook macadamianoten geteeld en de van oorsprong Australische bomen doen het prima onder de Afrikaanse zon.  Ik ben gek op de boterige witte kogeltjes en gebruikte ze in mijn variatie op het klassieke mtedza koekje uit Malawi. Omdat macadamia’s vetter zijn dan pinda’s liepen de koekjes behoorlijk uit. Toen ik het zag gebeuren in de oven baalde ik wel een beetje. Dat was niet de bedoeling! Maar het resultaat was heerlijk knapperig en bros. De macadamiakoekjes met kaneel bakken mooi licht bruin en de smaak wordt een beetje karamellig. Wil je toch liever een steviger koekje? Voeg dan nog ± 30 g bloem toe aan het deeg zodat de macadamiakoekjes beter vorm houden en wat meer op een zandkoekje gaan lijken. Voor mij hoeft het niet echt, want ik ben fan van de eerste ‘mislukte’ knapperige versie!

 

 

____________________________

Macadamiakoekje met kaneel

Voor ca. 20 koekjes

120 gram macadamia’s , gepeld
125 gram zachte boter
snufje zout
100 gram suiker
150 gram bloem
½ theelepel vanille-extract
½ tl kaneel
¼ tl kruidnagel

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal 100 gram macadamia’s fijn in de kleine kom van de keukenmachine. Hak de rest van de noten grof

Klop de boter in ± 5 min licht en romig met 75 g suiker.

Meng er de bloem, noten, het vanille-extract, kaneel en kruidnagel door.

Kneed alles snel tot een samenhangend deeg.

Vorm staafjes van ± 20 gram van het deeg en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Houd flink ruimte tussen de koekjes. Ze lopen tijdens het bakken behoorlijk uit. Meng de grof gehakte noten met de rest van de suiker en bestrooi er de koekjes mee.

Bak de macadamiakoekjes met kaneel in het midden van de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.

This post is also available in: Engels

One Response to Macadamiakoekje met kaneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.