browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kruidnagel kaneelkoekje

Posted by on 8 april, 2017
Kruidnagel kaneelkoekje zambia golabjamoun

Kruidnagel kaneelkoekje

Omdat je niet altijd zin hebt om te frituren bedacht ik voor mijn variatie op het traditionele golabjamoun koekje uit Zambia een versie die in de oven gebakken kan worden. Ik mengde wat extra bloem door het deeg om het steviger te maken en voegde wat bakpoeder toe om de koekjes wat beter te laten rijzen. Een snufje kruidnagel –een populaire specerij in Zambia– voor een kruidige smaak en een klein beetje olie voor de structuur en het koekje is klaar voor de oven. Om het koekje af te maken bestrooide ik het royaal met suiker en versierde het nog met wat kruidnagel. Het koekje blijft een beetje zacht in het midden. Maar krijgt een dun korstje door de suiker. Kom niet in de verleiding om het koekje langer te bakken om het knapperiger te krijgen. Ik probeerde het en het resultaat was taai en hard!

 

______________________

Kruidnagel kaneelkoekje

Voor ± 30 koekjes

500 gram zoete aardappel
125 ml melk
2 kaneelstokjes
250 gram bloem
½ tl bakpoeder
1 el zonnebloemolie
¼ theelepel kruidnagel + extra om te bestrooien
snufje zout
75 g suiker + extra om te bestrooien

Schil de aardappel.

Snijd in kleine blokjes en breng samen met de melk en 2 kaneelstokjes aan de kook in een pannetje. Kook met de deksel op de pan in ± 15 min. zacht en gaar.

Doe in een kom en stamp fijn. Verwarm de oven op 190°C.

Laat iets afkoelen en meng met de bloem, bakpoeder, de olie, de kruidnagel, het zout en de suiker. Voeg eventueel iets meer bloem toe als het deeg te nat is.

Vorm telkens van ± 20 gram deeg een staafje en leg op een met bakpapier bekleed bakblik.

Bestrooi met extra suiker en kruidnagel en bak in het midden van de oven in ± 10 min. gaar. De buitenkant wordt iets knapperig maar de binnenkant blijft zacht.

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.