browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kleeb lamduan met citroengras en limoen

Posted by on 10 maart, 2013
Kleeb lamduan met citroengras en limoen

Kleeb lamduan met citroengras en limoen

 

Ik hou vooral van de frisse citrussmaken in de Thaise keuken. In mijn variatie op de klassieke kleeb lamduan gebruikte ik  citroengras en limoen. Het koekje is gevormd als een limoenbloesempje met 5 witte blaadjes. Het is wel even prutsen, maar het resultaat is het wel waard.

 

KLEEB LAMDUAN MET CITROENGRAS EN LIMOEN

voor ca. 20 koekjes

75 gram poedersuiker

150 gram patentbloem

snufje zout

1 theelepel geraspte citroengras

1 theelepel limoenrasp

ca. 120 milliliter zonnebloemolie (geen olijfolie)

Bakpapier en een bakplaat

 

 

Doe de poedersuiker in een kom met de bloem, het zout, het citroengras en de limoenrasp.

Giet er 100 milliliter olie in en meng goed. Doe er nog een eetlepel meer olie bij en probeer het deeg in een bal te vormen. Het doeeg moet niet meer kruimelen of aan de randen van de kom blijven plakken. Breek een klein stukje deeg af en probeer er een balletje van te rollen. Voeg -als dat nog niet kan- telkens een eetlepel olie toe aan het deeg kneed even door en probeer nog een keer een balletje te rollen. Ga zo door totdat de goede consistentie bereikt is. Het resultaat moet een mooie glimmende bal deeg zijn.

 

Verhit de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 3 cm ∅. Houd wat deeg apart om de stampertjes te maken. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd met een scherp mesje de balletjes in 6 partjes om de bloemblaadjes  en de stamper te maken. Leg telkens 5 blaadjes op het bakpapier tegen elkaar zo dat ze net iets overlappen en druk ze zachtje samen. Rol een klein balletje van 0,5 cm ∅ voor de stamper en druk dat in het midden van de blaadjes. Druk met een stokje een holletje in de stamper. Maak zo alle bloemetjes.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar, maar niet bruin. Ze moeten juist mooi bleek blijven. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op het bakblik.

 

Tip:

Ik liet de kleine deegballetjes in de koelkast ca. 30 min. koud en iets harder worden. Daardoor kon ik gemakkelijker mooie blaadjes snijden.

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.