browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Karamel kokoskoekje met koffie

Posted by on 22 februari, 2014
Unsaved Preview Document

karamel kokoskoekje met koffie

Eigenlijk had ik maar één blikje gecondenseerde melk nodig voor het klassieke cocada koekje uit Bolivia. Maar twee blikjes vonden als vanzelf de weg naar mijn boodschappentas.  Blik nummer 2 was voorbestemd om van die verslavend lekkere Zuid Amerikaanse caramel dulche de leche te maken. Mijn variatie op het klassieke cocada koekje was dan ook niet moeilijk om te bedenken. In mijn caramel kokoskoekje met koffie gebruikte ik een flinke lik dulce de leche in plaats van de gewone gecondenseerde melk. De koekjes worden lekker knapperig van buiten en van binnen zijn ze zacht, zoet met een stevige koffiesmaak. Erg lekker!

_____________________

Karamel kokoskoekje met koffie

voor ca. 25 koekjes

1 blikje gecondenseerde melk (397 gram) of kant en klare dulce de leche
200 gram geraspte kokos
1 ei
¼ theelepel vanille-essence
¼ theelepel instant espresso poeder
snufje zoutvlokjes

Voor de dulche de leche caramel

Dulche de leche is heel gemakkelijk te maken. Het kost alleen wel wat tijd…. Het is ook kant-en-klaar te koop online bijvoorbeeld op www.dulcedeleche.nl

Doe het blikje gecondenseerde melk in een pannetje en vul tot 3/4 van het blik met heet water. Doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Vis het papieren label uit het water. Dat geeft anders zo’n rotzooi. Laat het blikje in het water ca. 3 uur met het deksel op de pan heel zachtjes koken. Controleer regelmatig of er nog genoeg water in het pannetje zit. Sommige mensen prikken voor de zekerheid een paar gaatjes in het deksel van het blikje zodat het niet kan ontploffen. Ik heb al heel vaak dulce de leche gemaakt,  maar mij is dat nog nooit overkomen…. Neem het blikje uit het water en laat  afkoelen.

Voor de koekjes

Meng 200 gram van de dulce de leche en de rest van de ingrediënten goed door elkaar in een kom en laat ca. 10 min. intrekken.

Vorm met de hand kleine halve maantjes van ca. 20 gram van het mengsel. Druk ze niet te hard aan. Ze smaken beter als ze luchtig zijn en zien er mooier uit als ze een beetje ruw blijven.

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de halve maantjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in 20-25 min. lichtbruin en gaar.

Neem uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.

This post is also available in: Engels

One Response to Karamel kokoskoekje met koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.