browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Anarsa koekje met pistache en sesamzaad

Posted by on 28 augustus, 2013

anarsa variatie klein crop

Nadat ik weken had geworsteld met het originele recept van het anarsa koekje,  was het bedenken van een variatie helemaal niet moeilijk. In plaats van cardamom gebruikte ik dit keer koriander en in plaats van maanzaad sesamzaad in mijn versie van het klassieke anarsa koekje. Ik gebruikte ook wat gehakte pistachenootjes om de koekjes mee te bestrooien en vond dat ze echt een lekker notig smaakje gaven aan de anarsa’s. Het maakt het koekje net wat interessanter vind ik, maar ik heb natuurlijk geen dierbare jeugdherinneringen aan het klassieke originele recept….

Anarsa koekje met pistache en sesamzaad

Voor 30 koekjes

250 gram rijstmeel
175 gram poedersuiker
2 theelepels citroensap
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel ghee + extra om in te bakken
6-7 eetlepels water
25 gram pistachenootjes, gepeld
1 eetlepel sesamzaadjes

 

Meng het rijstmeel met de poedersuiker, de citroensap, het korianderpoeder en de ghee. Wrijf goed door elkaar tot een kruimelig mengsel en laat 4 uur of liever een nacht staan.
Voeg nu 3 eetlepels water toe en probeer de massa in een iets stugge bal te kneden.
Voeg net zoveel water toe tot er een mooie bal gemaakt kan worden. Maak balletjes van ca. 10 gram van het deeg. Druk ze op een stukje huishoudfolie plat. Hak de pistachenootjes grof en meng ze met het sesamzaad.  Bestrooi het deeg met wat van het mengsel en druk even aan.
Verwarm de ghee in een wok. Controleer met een stukje brood of het vet heet genoeg is. Als er een stukje brood in gaat moet het meteen mooi gaan borrelen, maar het vet moet niet gaan roken.
Doe een stukje deeg in de pan met de maanzaad naar boven en bak in een paar minuten bruin en gaar. Keer het koekje niet om, maar schep telkens wat hete ghee over het koekje.
Laat uitlekken op keukenpapier.

 

This post is also available in: Engels

One Response to Anarsa koekje met pistache en sesamzaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.